Making of RTV Purmerend/Vrijwilligerswerk

Gregory (18) presenteert 'Purmission'
Anne doet geluid, Kenny (19) camera
Gregory doet zijn 'introductie' voor de camera

 

Kenny (19 jaar) heeft de camera gehanteerd en Gregory (18 jaar) bedacht en presenteerde het item. Anne begeleidde de crew waar nodig met tips over interview- en cameratechniek. Ook deed ze het geluid. En Alex (22 jaar), ook werkzaam als vrijwilliger bij RTV Purmerend, heeft ook nog even geholpen met het geluid.

 

Gregory geeft ons een rondleiding bij de locale omroep RTV Purmerend, omdat hij daar zelf vrijwilligerswerk doet en zodoende iedere zaterdagavond van 19.00 tot 22.00 het populaire  jongerenprogramma ‘Purmission’ presenteert (samen met de 17-jarige Lars). Maar hij gaat ook op bezoek bij de 12 jarige Mitchell, die thuis met een eigen gebouwde studio een wekelijks radioprogramma maakt (elke woensdagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur), dat online te beluisteren valt op www.mitchfm.tk. Mitchell loopt trouwens ook al mee bij Purmission en doet daar productioneel (vrijwilligers)werk voor Purmission en hij mag sinds kort ook op zondagochtend een nonstop radioprogramma verzorgen (dat is alleen muziek, zonder presentatie).

 

Met dit item wil Gregory andere jongeren laten zien dat het absoluut niet nodig is om op straat te hangen, omdat er ook leuke vrijwillerigsbanen te vinden zijn, die en heel boeiend en leerzaam kunnen zijn en goed staan op je CV. Door zijn passie -en die van Mitchell- voor radio maken te tonen, hoopt hij de kijkers te motiveren ook te zoeken naar een dergelijke invuling van hun tijd.