Making of "Jonge Moeders"

 

Jolande (20 jaar) wilde heel graag een item maken over jonge moeders, waarin ze ze praktische vragen wil stellen over het jonge moederschap. Dit omdat ze zelf altijd al jong moeder heeft willen worden. Door dit item hoopt ze er achter te komen of ze misschien beter nog even kan wachten en waar ze al dan niet rekening mee moet houden als ze op korte termijn een kind zal krijgen. Sagal, Debbie en Noura werden moeder toen ze 21, 23 en 19 jaar oud waren. Ze vertellen openlijk over hun eigen situatie en geven hiermee een liefdevol, maar realistisch beeld van het jonge moederschap.

 

Sagal (24), Debbie (24) en Noura (23)

Jolande (20 jaar) deed geluid bij de scènes, maar niet tijdens het interview, want toen stelde ze de vragen aan de drie jonge moeders. Op dat moment deed Gregory (18) het geluid. Anne bediende de camera. Ook stond Jolande zelf voor de camera om het item persoonlijk aan te kondigen en af te sluiten. En zij maakte de uitnodiging voor de Lentebrunch met photoshop.

Jolande (20 jaar) doet geluid, Anne (Shoot) filmt

Omdat Jolande veel raakvlakken zag met Noura (nu net 23 jaar), die net als zij nog studeert en een carrière najaagt, maar daarnaast dus moeder is van een jongetje van 3, wilde ze nog een tweede item maken bij Noura thuis. Dit om zelf te ervaren hoe ze leeft en nog wat dieper op de materie in te gaan. Dit resulteerde in item Jonge moeder II. Anne heeft camera en geluid gedaan en Jolande heeft in beeld het interview afgenomen.

De lentebrunch in De Vooruit voor jonge moeders